הדס יריב היא יועצת מדע ותזונה לחברות מזון וסטרטאפים.
הדס מנהלת עסק עצמאי כבר למעלה מעשור בשם: "הדס יריב – בריאות תזונה ואחריות תאגידית"
בהכשרתה היא טכנולוגית מזון B.Sc בעלת תואר שני מחקרי בתזונה Mc.S ותואר שני במנהל עסקים MBA.
אמא לגיא (25) ועומר (19) נשואה באושר להראל ומגדלת גם את ארצ'י הבורדר קולי.
ספרי קצת על העסק שלך?
העסק שלי בנויה מהתשוקה והשליחות שלי. אני והצוות שלי, מלווים חברות מזון וסטרטאפים המעוניינות לשלב את ההיבט התזונתי של המוצרי. להוסיף ערכים תזונתיים מוספים למוצרי המזון והמשקאות ולעודד צרכנים לקדם אורח חיים בריא יותר. ההיבט התזונתי משתלב בסיפור של המוצר ומעניק לו מימדים משמעותיים רבים.
איך הכל התחיל?
לא היה לי חלום להיות עצמאית אני אוהבת ארגונים וטובה בעבודת צוות. זה פשוט קרה. בתפקידי האחרון כשכירה היה מנהלת תחום בריאות בחברת מי עדן אחת מחברות המזון המובילות במשק. לאחר חמש שנים משמעותיות החלטתי לסיים את התפקיד ולצאת לדרך חדשה. לחפש את האתגר הבא שלי. משרד יחסי הציבור שהכיר אותי (תודה רבה לשטרן-אריאלי) התחיל להעביר לי בקשות של יצרניות מזון בינונית כמטרה לשיתוף פעולה זה התחיל כמשהו זמני וספונטני. לקוח ועוד לקוח. הבנתי שחברות קטנות ובינוניות יזדקקו לשירותים שלי במיקור חוץ. גיליתי את החוסר שקיים בשוק, משם הכל היסטוריה.
מתי הדברים התחילו להסתדר עבורך בעסק?
הדברים התחילו להסתדר עבורי כשהבנתי שאני במקום הנכון. גילתי שנקודת המבט שלי מאוד יחודית בתעשיית המזון כי אני משלבת צומת שבין הטכנולוגיה מצד אחד התזונה מצד שני והשיווק מהצד השלישי. זה איפשר לי להיות גשר, לקדם בריאות ולהשפיע.
מה ה"אני מאמינה" שלך?
זה לא פשוט לצאת מארגון גדול עם מעמד ולהתחיל הכל מהתחלה. בחוץ כשאת עצמאית את בודדה וההצלחה תלויה אך ורק בך. לכן אני מאמינה, שכדי שהעסק יצליח צריך הרבה סבלנות, חריצות והכי חשוב תשוקה- להיות מאוהבת בעסק זה מה שנותן את הכח להתמיד ולצלוח אתגרים.
מה הוא הדבר שאת יודעת בוודאות?
אני יודעת בוודאות, שאני באופן אישי חייבת ליווי לעסק. לאורך כל השנים הללו תמיד היתה לי יועצת שמלווה את העסק מהפן המקצועי והעסקי ועוזרת לי לגדול ולהתפתח. לי באופן אישי למרות עזרה של בן זוג וחברות מאוד קשה לי להחליט ולנהל הכל בעצמי.
מה היא הצלחה עסקית עבורך?
היכולת להתפרנס בכבוד ולהנות מהעבודה עצמה. להרגיש שתרומתי משמעותית לארגון (ללקוח) ולחברה בכלל.
איזו עיצה טובה קיבלת?
לעשות Networking ,ללמוד כל הזמן ולהתייעץ.
ספרי על אתגר שהתגברת עליו?
אני אוהבת לייצר דברים בפעם הראשונה זה מכניס לי אדרנלין ואנרגיות נמרצות של עשייה. דווקא החזרה על משהו שכבר עשיתי, למרות שטכנית היא קלה ופשוטה היא הרבה פחות מפרה.
היה לי אתגר גדול להקים ולנהל פורום מדעי שמעבר לפן המקצועי היה עם פן פוליטי אבל הצלחה של מיזם כזה שוברת תקרות זכוכית מגדלת שרירים חדשים ויש בזה סיפוק רב.
איזה מיתוס בתעשייה שלך, שלא ממש נכון?
המיתוס בתעשייה שלי זה: בריא וטעים לא הולך ביחד. ברור שהולך!
מהו השלב העסקי הבא שלך?
לצאת לפנסיה 😊
אתר https://www.hadasyariv.co.il/
לינקדאין https://www.linkedin.com/in/hadas-yariv/