מסתבר שגם במלחמה צריך להמשיך להתפרנס.
אחרי ההלם הגדול שעברנו כולנו, מתגלה פתאום ההבנה שאנחנו בעורף חייבים גם לדאוג לפרנסה שלנו. היום, יותר מתמיד, אנחנו מבינים שהעסק שלנו הוא זה שישמור עלינו כלכלית ואצלי באופן אישי גם רגשית.
אז נכון שזה מאוד מאתגר להמשיך ולנהל את העסק, הלב שלנו לא באמת כאן, הוא עם החטופים, החיילים, הפצועים ומשפחות השכולות. אבל, אם אנחנו בוחרים בחיים, אין לנו ברירה.
אנחנו חייבים לחזור לשווק את העסק ולטפח אותו. הפסקת השיווק יכולה לגרום לאובדן הכנסה, איבוד לקוחות קיימים, איבוד העסק שטיפחנו בכל כך הרבה אהבה וכישרון.
מכיוון שעכשיו גם הלקוחות שלנו נמצאים במצב בלתי יציב ומאתגר, צריך לדעת לשווק נכון, כדי לשמור על העסק.
אני מאמינה שבעלי עסקים שידעו לקדם נכון את העסק, יוכלו לצאת מהתקופה הזו מחוזקים ובעלי תחושת משמעות גבוהה.
עקרונות לשיווק נכון בזמן מלחמה
העקרון הבסיסי שמנחה את אנשי השיווק הוא שאנשים יעדיפו לפעול מתוך הימנעות מכאב מאשר ממקום של הגשמת חלומות. לפי עיקרון זה, מתוך הדגשת הכאבים, הפחדים, וכמיהות נוצרת הנעה לפעולה. המכירות הרבות ביותר נעשות מתוך הרצון להפסיק את הכאב המשווק.
בתקופה הזו, אני מציעה להתרחק משיווק מהסוג הזה.
השיווק שלנו צריך להתחבר לעיקרון משאמין שאנשים יפעלו ממקום של תקווה, מרצון לעונג, ממקום של אמונה ושייכות. אנשים ירצו לקנות במקום שהמסר הוא שהם בסדר, שהחלומות אפשריים, ושיש לגיטימציה למה שהם מרגישים.
לכן נדגיש במסרים 5 עקרונות שיווק:
1.שמירה על המורל:
להניע לפעולה מתוך מקום שהמוצר או השירות מגביר תחושת בטחון, מאפשר תקווה למציאות טובה, מציג תוצאות חיוביות וטובות. מדגיש שאיפות וחלומות, נותן לגיטימציה לרגשות חיוביים.
2.בניית אמון:
לבנות אמון עם הלקוחות באופן שהפתרונות שאנחנו מספקים הם לתועלתם הטובה. הנוכחות הזו הזמן הזה מייצרת את האמון. העסק הקיים כדי להישאר במטרה להיות הפתרון הנכון בתקופה הזו.
3.תרומה לקהילה:
הצגת השפעה חיובית. הדגמת של תרומה לקהילה. מחזקת את תחושת השייכות. השייכות והעזרה ההדדית דרושה מאוד בימים אלה. מסרים ייחודים ואותנטיים במקום "ביחד ננצח" השחוק
4.שיתוף בהתמודדות עם אתגרים:
יציאה אישית שלך בעלת העסק ממצבי האי-וודאות יכולה לשמש השראה לפעולה אישית של הלקוחות. זוהי דוגמה לעשייה ותנועה שמקדמת את האפשרות שהעסק שלך יכול להוביל לתוצאות חיוביות עבורם.
5.להרגיש טוב יותר:
בסופו של דבר הלקוחות רוצים להרגיש טוב יותר. זו הסיבה מאחורי כל הרכישות. אז למה שלא נתמקד בדיוק ברגשות האלה, נקדם בשיווק את האושר, השמחה, הצמיחה, ההנאה והגשמת החלומות.