יפעת לביא היא אומנית מיקס מדיה (Mixed Media) ו"יומן ויזואלי" (Art Journaling),
שמציגה את עבודותיה בתערוכות בארץ וברחבי העולם.
יפעת היא הבעלים של הסטודיו "חשיבה יוצרת" בכפר סבא.
היא מנחה קורסים, סדנאות ואירועים פרטיים בתחומי האומנות, ומרצה על הסיפור האישי שלה במסגרות שונות.
בנוסף היא עוסקת בהתנדבות בפרויקטים שונים כמו "ניצוצות", במנהל הקהילתי בשכונה בה מתגוררת, בבית לנפגעות תקיפה מינית ועוד.
יפעת גרה בכפר סבא יחד עם עירד, בן זוגה ב-30 השנים האחרונות ועם 3 ילדיהם: דקל (21), רותם (17) וגפן (12).
ספרי קצת על העסק שלך?
אני עסק של אישה אחת – מנהלת סטודיו לאמנות בכפר סבא, בו אני מלמדת קורסים וסדנאות.
מעבר לתוכניות הלימוד המוצעות בסטודיו, ישנה אפשרות גם להזמנת סדנאות פרטיות עבור חברות, ארגונים, משפחות, מסיבת רווקות, מפגש חברתי, חגיגת יומולדת ועוד.
בנוסף הסטודיו הוא מרחב למורים ומטפלות באומנות, אשר שוכרים אותו באופן קבוע או מדי פעם.
באתר האינטרנט שמלווה את הסטודיו אני כותבת תוכן בבלוג בנושא אמנות והחיים עצמם. הכתבות מתפרסמות בניוזלטר חודשי שנשלח למנויים שלי.
איך הכל התחיל?
במשך יותר מ-15 שנים עסקתי במקצוע רחוק שנות אור מאומנות (גם אותו אהבתי!!)…
עד שבשנת 2007 החיים שלי קיבלו תפנית בלתי צפויה, בעקבותיה נאלצתי לעזוב את המקצוע הקודם ואת העולם התעסוקתי אליו השתייכתי.
בגיל 33, כשאני בהריון עם בני האמצעי, חליתי בסרטן השד. ההתמודדות היתה ארוכה משחשבתי וחוויתי גם חזרה מקומית של המחלה, מה שהחזיר אותי לסבב ניתוחים וטיפולים נוסף. עקב ריבוי הניתוחים שעברתי וחוסר יכולתי לעבוד, הייתי רוב הזמן בבית. החלטתי שזו הזדמנות עבורי להמשיך חלום ישן וללמוד לקראת דוקטורט במנהל עסקים – ניהול מערכות בריאות.
דווקא לאחר השלמת לימודי דוקטורט , באופן מקרי, או שלא, פגשתי את עולם האומנות.
בהמלצת חברה טובה ומבלי להבין עד הסוף על מה מדובר, נרשמתי לקורס Art Journaling (יומנים חזותיים) בכפר סבא. הקורס פתח בפניי עולם שלם של צבע, משחק, חופש, עולם פנימי עשיר ומיוחד. זהו כלי שמאפשר לבטא וליצור, בלי ביקורת ובלי צורך להרשים אף אחד.
הבנתי שהגעתי הביתה.
האומנות תמיד הייתה שם, כל חיי אהבתי יצירה ואומנות. תמיד חיפשתי פעילויות הקשורות לתחומים האלה. אמא שלי לימדה אותי מגיל צעיר לסרוג, לתפור במכונת תפירה, לרקום, לאפות ולבשל.
ההתאהבות שלי ביומן החזותי, הביאה אותי להמשיך וללמוד את תחום האומנות ומאז אני צוברת עוד ועוד ידע וניסיון אצל מיטב המורים בארץ ובחו"ל והיד עוד נטויה.
אחרי שהבנתי שמצאתי את מקומי, היה זה אך טבעי עבורי לשלב בין שתי אהבות גדולות שלי: אומנות וללמד.
העסק התחיל בהעברת סדנאות וקייטנות אצלי בבית. עד מהרה החלטתי לשכור מקום כדי שאוכל להפריד בין הבית לעבודה. שכרתי סטודיו ממורה לציור בכפר סבא ולימדתי קבוצות יומיים בשבוע. אבל החלום האמיתי היה סטודיו משלי.
תוך כדי צמיחת העסק למדתי על ניהול עסק עצמאי ועל התהליכים השונים המרכיבים הצלחה עסקית.
ואכן לפני שנתיים וחצי, הגשמתי את החלום, פתחתי את הסטודיו שלי. כיום אני מנהלת אותו, מלמדת בו וגם משכירה אותו למורים אחרים. לאחרונה, נפתח קורס לקבוצה חדשה בו המנחה היא תלמידה ותיקה שלי, שמעבירה תכנית שבניתי איתה יחד.
מתי הדברים התחילו להסתדר עבורך בעסק?
נקודת המפנה הייתה בעקבות השתתפות בקורס "ממריאות גבוה" לעצמאיות של הדס ווילף. אז הבנתי בברור מהם המהלכים שאני צריכה לעשות ואת חשיבות ההתמדה. ובהחלט התוצאות הגיעו.
מה ה"אני מאמינה" שלך?
אני מאמינה בנדיבות ורוחב לב.
אני מתיחסת לסטודיו כמו לסלון הבית שלי, אני תמיד מגישה ארוחה קלה למי שמגיע לסדנאות ולקורסים. העיצוב של הסטודיו כולל כורסאות לישיבה נוחה בנוסף לשולחן העבודה. אני נדיבה גם בידע שאני חולקת עם התלמידים שלי. אני חושבת שלחלק ידע בשפע, זה לא משהו שצריך לאיים עליי בשום צורה – אלא להפך!
הערכים שמלווים אותי הם מקצוענות והשקעה בכל הפרטים הקטנים.
מה הוא הדבר שאת יודעת בוודאות?
אני יודעת בוודאות שעשיתי את הדבר הנכון כשהחלטתי להתחיל ללמד רק אחרי שצברתי מספיק "שעות" עם מורות מסוגים שונים, בקורסים שונים ובסדנאות מרובות. בזכות זה, ידעתי לבנות את העסק שלי באופן שיהיה מתאים לחוזקות שלי. למדתי מה מרגיש לי נוח בשיעורים, מהי צורת הלימוד הטובה ביותר עבור הלקוחות שלי ומה משך השיעור האופטימלי.
מה היא הצלחה עסקית עבורך?
הצלחה עסקית עבורי זה כשאנשים מגיעים אליי בזכות לקוחות אחרים שהיו והמליצו – מה שנקרא פל"א (פה לאוזן).
עוד משמעות להצלחה עסקית היא, שהלקוחות שמגיעים, נשארים איתי לאורך זמן. יש לי תלמידות שמתמידות בהתפתחות שלהן איתי למעלה מ 5 שנים.
איזו עיצה טובה קיבלת?
תתמידי!
עצה שקיבלתי מחברה אהובה ועצמאית בעצמה, שאמרה לי: "זה לא קל, זה תהליך, זה דורש המון השקעה, סבלנות, אופטימיות והסוד הוא להתמיד". וכך עשיתי. והשתלם לי מאד!
ספרי על אתגר שהתגברת עליו?
תקופת הקורונה הביאה הרבה אתגרים לעסק שלי. התחום שלי מבוסס על המפגש הפיזי: ישיבה סביב שולחן הלמידה, האינטימיות, במפגשים, החברויות שנרקמות, המגע אנושי וההתהוות של קבוצה. חששתי שההגבלות בתקופת הקורונה ימיטו חורבן על העסק שלי.
לשמחתי, כמו שקרה להרבה תחומים, התקופה הזו שנכפתה על כולנו, עזרה לי להתפתח בכיוונים ממש לא צפויים.
פיתחתי סדנאות, שניתן להעביר בזום. האתגר היה להמציא סדנה, עם חומרים שיש לאנשים בדרך כלל בבית – כי אסור היה אפילו ללכת לקנות!
הסדנאות שלי זכו להצלחה רבה ופגשתי אנשים מכל רחבי הארץ, מה שלא היה קורה אלמלא זה היה בזום.
באופן מפתיע, גם תלמידים מחו"ל הצטרפו אלי, כי לקוחות שהשתתפו בסדנאות, המליצו לחברים וקרובי משפחה מחו"ל להצטרף.
אתגר נוסף שהיה לי בתקופה זו, היה עם קורס השתלמות של ארגון המורים שאני מעבירה עם שותפה. ארגון המורים דרש שנעביר את כל הקורסים לזום. לאחר מחשבה, יצרנו ערכת חומרי יצירה, שנשלחה לכל מורה הביתה לפי מערכי השיעור. מהלך שהוכתר בהצלחה רבה!
איזה מיתוס בתעשייה שלך, שלא ממש נכון?
המיתוס בתעשייה שלי הוא, שמי שרוצה לעשות או ללמוד אומנות, צריך לדעת לצייר וצריך להיות כשרוני.
שני אלה, אינם נחוצים בלימודי מיקס מדיה. אני אפילו אוהבת במיוחד את מי שמכריז על עצמו כבעל "ידיים שמאליות", משום שההתגלות ליכולת היצירתית, שיש לו בסוף הפעילות, היא מרגשת מאד.
מהו השלב העסקי הבא שלך?
השלב הבא מבחינתי הוא עבודה עם ארגונים. יש כל כך הרבה ערך בהבאת הנושאים שאני מומחית בהם לסביבה הארגונית.
אני פועלת לטובת העניין יחד עם מלווה עסקית ואני מפיצה את הבשורה בקרב מכרים וארגונים שאני מכירה.
הכוונה היא, לפגישות Off site, גיבוש מחלקה או צוות, הרצאת השראה על סיפורי האישי שלי, סדנאות ליום האישה, סדנאות לימי כיף, סדנאות לחודש המודעות לסרטן השד ועוד.
אתר: www.creativethinking.co.il
פייסבוק עסקי: יפעת לביא – חשיבה יוצרת
אינסטגרם: lavi.yifat