התהליך של אימון עסקי
החלק הטוב בכל תהליך אימון עסקי הוא לקבל הודעה שהלקוח השיג את המטרה.
צליל של הודעה נכנסת בוואטסאפ. מילים מעוטרות בשלל אימוג׳ים צבעוניים הגיעו ממתאמנת שמבשרת לי שהיא הגיעה ליעד שקבענו. משהו שהיא חשבה שלא אפשרי עבורה התממש בהצלחה רבה.
היא מוסיפה בשמחה שה-כל בזכותי. "זה לא אני זאת את" אני שולחת לה במהירות עם חיוך.
בכל תהליך של אימון רוצים לסגור איזשהו פער בין המצב המצוי לזה הרצוי. מטרת האימון היא לפרוש גשר לרגלי התאמן שיסגור עבורו את הפער.
אני צועדת על הגשר רק עד אמצע הדרך והמתאמן צריך להתקדם לעברי לפחות מחצית הדרך.
ההליכה שלי היא כל מה שאני יודעת, כל שלמדתי ממנטורים, ספרים וניסיון. אבל זה כמובן לא מספיק, צריך להיות בצד השני מישהו שחוצה את הגשר. זה הוא שצריך ללכת אלי.
כשנפגשים איתי על הגשר אין מאושרת ממני וכשלא אני תמיד זוכרת בכאב את הגשר הריק של אותו מתאמן.
בסופו של דבר זה הכל בידיים (או ברגליים) של המתאמן.
הצלחת הלקוחות שלי היא ת-מיד ההצלחה שלהם.
מי עושה את העבודה בתהליך אימון עסקי?
בתהליך אימוני טהור המתאמן הוא זה עושה את העבודה. המאמן צריך לאפשר למתאמן להוציא מעצמו כוחות, פתרונות ויכולות באופן שיקדם אותו לעבר המטרה. זו הסיבה שאני קוראת ללקוחות שלי מתאמנים ולא מאומנים כפי שלפעמים אני רואה שמכנים אותם. במאומן יש משהו מאוד פאסיבי במתאמן יש ביטוי לעבודה אקטיבית.
העניין הוא שאימון טהור למרות היותו הדרך הכי מדוייקת ואישית לאותו מתאמן הוא יכול לארוך זמן רב. בגלל שהוא תלוי באופן שבו התאמן מתקדם ובזמן שלוקח לו להגיע לתשובות בעצמו. בעולם התזזתי שלנו זה יכול להרגיש איטי מידי, היום אנחנו רוצים תוצאות כאן ועכשיו. לכן אני מעדיפה להוסיף חלקים גם מתחום הייעוץ העסקי. בייעוץ עסקי להבדיל מאימון היועץ הוא זה שמביא את התשובות הוא מורה את הדרך הוא נותן את ההנחיות. זה מקדם את התהליך, אם כי יכולה להיות סכנה שהמלצות היועץ לא מתאימות לאישיותו הייחודית של המתאמן, כך שבמקום לגרום למתאמן להתקדם הוא דווקא נתקע.
שילוב של מנטורינג בתהליך האימון
מעבר לאימון עסקי וייעוץ עסקי יש גם מנטורינג עסקי. מנטור עסקי הוא זה שעושה בדיוק את המסע של המתאמן אבל הוא נמצא כבר במקום של הצלחה או הצלחה יחסית למקום בו נמצא המתאמן. המילה מנטור לקוחה מהמיתולוגיה היונית והכוונה היא למדריך שחונך את המתלמד. המנטור יוצר מערכת יחסים עם האדם הלא מנוסה במטרה לחנוך אותו ולהביא אותו למקום מומחיותו של המנטור. במערכת כזו המנטור מביא גם את הידע והניסיון שלו וגם את הקשרים העסקיים שלו.
בעוד שהמאמן עוזר למתאמן לגלות את התשובות בעצמו והיועץ משיא עצות מעולם ידיעותיו הרחב,
המנטור מקדם את האדם למקום בו הוא עצמו נמצא. לעיתים אני משתמשת בשיטות של מנטוריניג אבל מכורח ההגדרה זה רק במקומות בהם הייתי ובדיוק לשם גם המתאמן רוצה להגיע.
בדרך אל ההצלחה כדאי שלא להיות לבד
ואצלך, מה הכי יעזור לך כרגע להתקדם ליעד?
מאמן? יועץ? מנטור?