סוף שנה זה הזמן הפופולרי לסיכומים ולקביעת יעדים ומטרות חדשות לשנה הבאה.
בעולם העסקים חודש דצמבר זה הזמן לעשות את זה.
אני אוהבת לכתוב את המטרות שלי.
אוהבת להרהר בעתיד הזה שמצפה לי לאחר שאגשים את המטרות.
זה מאפשר לי לפנטז על דברים שעדיין לא קיימים אצלי ומותיר אותי חגיגית ואופטימית לעתיד לבוא.
האם היעדים והמטרות שאנחנו רושמים בסוף השנה אזרחית או עברית אכן יתגשמו?
תוך כמה זמן נשים בצד את רשימות השנה החדשה ונמשיך בחיים שלנו על אוטומט?
זה כבר עניין של כח רצון, מה שיאפשר הגשמה תלוי מאוד בכמה כוח רצון יש לנו.
כוח רצון
על פי האגודה האמריקאית לפסיכולוגיה,
היעדר כוח רצון הוא הסיבה הכי משמעותית לכך שאנשים מתקשים להשיג את המטרות שלהם.
כוח רצון זה אותו הכוח שיש לגייס כדי להגיד לא לעוגה מפתה כאשר אנחנו בדיאטה ולהגיד כן להמשיך לעבוד כאשר יש לנו דד ליין. בכדי לעשות את זה באופן מוצלח כוח הרצון צריך לדעת כל הזמן מה באמת אנחנו רוצים.
חוקרים מתחום הפסיכולוגיה מתייחסים היום לכוח הרצון כשריר שניתן לפתח ולטפח. הוא לא באמת שריר הוא מורכב משלושה אזורים במוח שמפעילים אותו, אך ניסויים רבים מוכיחים שהוא מתנהג כמו שריר במנוחה ובפעולה. כמו שריר ניתן גם לחזקו.
מסתבר שאנשים ששולטים טוב יותר בכח הרצון הם אנשים שמחים יותר, בריאים יותר בעלי מערכות יחסים מספקות ומגיעים להצלחות גדולות יותר בקריירה.
בספר המרתק THE WILLPOWER INSTICT ישנם מחקרים פסיכולוגיים רבים על השריר המיוחד הזה, משם אספתי את הרשימה הבאה,
10 דרכים בהן ניתן לשפר את כח הרצון שלנו:
1. יציאה לטבע– 5 דקות של תרגול חוץ. הליכה נעימה, עם הכלב, עם מוזיקה ממלאים את מצברי השליטה העצמית
2. שעות שינה – יותר שעות שינה משפרות את מצברי כוח הרצון. הורים טריים שלא ישנים בלילה יודעים כמה קשה לעמוד במשימות של שליטה עצמית. מומלץ לישון לפחות 6 שעות בלילה.
3. שעות הבוקר– בבוקר מאגרי כוח הרצון שלנו מלאים. במהלך היום עם ההתמודדות בחיים וההחלטות שצריך לקבל מאגרים אלה הולכים ומתדלדלים. לכן, כדאי לבצע דברים חשובים שמצריכים שליטה עצמית בבוקר.
4. אוכל – כוח רצון אוהב לאכול מסודר. מחקרים מראים שאכילה מסודרת עוזרת לכוח הרצון להישאר מלא וחיוני ומאפשר שליטה וביצוע טוב יותר מאנשים שמדלגים על ארוחות.
5. תרגול – כמו כל שריר גם את כח הרצון ניתן לחזק על ידי תרגול. שליטה עצמית במשימות קטנות ופחות חשובות (כמו לצחצח שיניים ביד שמאל ) משפרת את כוח הרצון בתחומי חיים נוספים.
6. חיבור למטרה – כשמתחברים לרצון שלנו, למטרה שלנו, לסיבה האמיתית שמניעה אותנו, כוח הרצון גדל באופן משמעותי.
7. ממחר – יש לנו נטיה מוגזמת להאמין שמחר נוכל לעשות את כל מה שלא עשינו היום. בכדי לעשות כבר היום אנחנו צריכים לשכנע את עצמנו שגם בעתיד לא נעשה זאת.
8. לחץ החיים – לחצים בעבודה והחיים מדלדלים את מאגרי כוח הרצון שלנו, התחברו לדברים שמרגיעים. מדיטציה, יוגה, נשימות, או מוזיקה כדרך להגשים מטרות.
9. אני עתידי – התחברו לאני העתידי שלכם, היכולת לדמיין את עצמכם בעתיד כפי שאתם רוצים להיות מחזקת את כוח הרצון. כשהעתיד מעורפל אין באמת מוטיבציה לפעול.
10. בדידות – אל תישארו לבד חפשו אנשים כמוכם שרוצים להגשים מטרות דומות והתחברו אליהם. חיבור וירטואלי או פיזי העיקר להרגיש חלק מקבוצה. בדידות היא מצב שמרוקן את עתודות כח הרצון שלנו.
אני כל כך אוהבת את השיטה הפשוטה של מל רובינס
לעודד את כוח הרצון ולהחדיר מוטיבציה ופשוט לעשות
חוק ה 5 שניות
על איך לקבוע את המטרות שלך אפשר לקרוא גם כאן